Alice Blok
Alice Blok
Ik laat het goede groeien door...

…samen te werken vanuit elkaar begrijpen. Door samen te werken kan je de sterke kanten van mensen benutten en samen groeien. Daarnaast ook door mensen hun verhaal te laten doen, te luisteren en vragen te stellen om de achtergrond te begrijpen.

Achtergrond

Mijn achtergrond is zeer divers. Ik heb biologie gestudeerd en heb me van daaruit gericht op onder andere biologische bestrijding, ecologie en entomologie. Dit biedt een basis – in samenwerking met andere collega’s – om te werken aan veel verschillende opdrachten, waarbij ik met een open blik aan de slag ga.

Favoriete impact domein

Biodiversiteit. Dit is een domein waarmee het lastig is om een grote impact te creëren, omdat er economisch gezien weinig winst te behalen valt. Voor natuur, landschap en maatschappij is het een belangrijk domein. Daarnaast is het ook een interessant domein, omdat het veel variatie bevat, er steeds meer mogelijk is (ook binnen de landbouw, denk aan kruidenrijk grasland of akkerranden) en het ook voordelen kan bieden ten behoeve van gewasbescherming, bodem en grasland.

Verbinding

Ik werk samen met veel van mijn collega’s op veel verschillende vlakken, veelal teelt, bodem en biodiversiteit gerelateerd. Ik werk vaak samen met:

Carin Rougoor

Jenneke van Vliet

Richard Folkersma

Petra Rietberg

Yvonne Gooijer

Meest aan mij gestelde vraag

De vragen zijn divers en altijd heel specifiek, gerelateerd aan een project waar ik mee bezig ben. Op dit moment ben ik bijvoorbeeld druk met het protocol van het taxeren van ganzenschade in voorjaarsgras. Hierover krijg ik vragen over hoe het taxeren in zijn werk gaat.

Inspirerende cases

De bezemactie in Brabant, dit was een enorm uitgebreide opdracht met veel hectiek en korte, losse lijntjes en met een grote impact. In totaal hebben ruim 1.250 agrariërs op een verantwoorde manier ruim 36.000 kilo aan restanten gewasbeschermingsmiddelen afgevoerd.

Het kan! Het feit dat er tegenwoordig al een veel minder gewasbeschermingsmiddelen worden gebruikt en dat het nog steeds mogelijk is om op een goede manier gewassen te verbouwen. Daarnaast komen er steeds meer andere mogelijkheden om minder of niet te spuiten, zoals driftreducerende technieken of robotisering en mechanische onkruidbestrijding.
Alice Blok