…een connectie te vormen tussen kennisontwikkelaars en de mensen die de kennis in de praktijk kunnen toepassen. Dit doe ik met geduld, realisme en oog voor de vraag waarop iedereen eigenlijk hetzelfde antwoord geeft: “Wat willen we nu eigenlijk bewerkstelligen?”
Via mijn chemische achtergrond ben ik eerst in het onderwijs beland, waar ik heb geleerd om kennis te delen met iedereen, van praktijkgerichte aanpakkers tot theoretische vooruitkijkers. Deze achtergrond gebruik ik in het gesprek met verschillende belanghebbenden, zodat ze niet langs elkaar heen kunnen praten. Daarnaast kan ik bij CLM goed mijn ervaring binnen de (eco)toxicologie kwijt, waar ik in Utrecht een masteropleiding voor gevolgd heb. Deze heb ik aangevuld met een project in Heidelberg, waar ik me verdiept heb in het waterleven en de impact van verschillende gebruikerschemicaliën.
De twee projecten die mij naar CLM trokken zijn het langdurige project Schoon Water voor Brabant. Een langdurige band aangaan met belanghebbenden is een prachtige bron van kennis en transparantie, twee zaken die heel erg nodig zijn bij de soms erg polariserende vraagstukken. Ik hoop dat ik zelf ook snel aan een langdurige samenwerking kan beginnen, juist met iemand waarvan je het eigenlijk niet verwacht. Daarom is het tweede project ook de podcast Red de Lente. De open toon die wèl kritisch blijft bij de verschillende deelnemers, vanuit welke hoek deze ook aangesproken worden, is voor mij een goed voorbeeld van hoe je connecties legt en transparantie creëert.