Uitnodiging webinar: ‘Efficiënt en verantwoord ontwormen van paarden’
15 November 2023

Antivlooienmiddelen van katten en honden wordt geregeld aangetroffen in de sloot, zo laat onderzoek zien*. Dat kan schadelijk zijn voor het waterleven. Gelukkig is dit te voorkomen: bijvoorbeeld door de hond niet te laten zwemmen vlak na een behandeling tegen vlooien. Maar hoe zit het met andere (landbouw)huisdieren, zoals paarden, schapen, geiten of koeien? Deze dieren worden onder andere met regelmaat behandeld tegen wormen.
Waar komen de ontwormingsmiddelen terecht en welke mogelijkheden zijn er om uitspoeling van de ontwormingsmiddelen te voorkomen?
CLM doet hier onderzoek naar, in opdracht van de Friese Milieu Federatie en de provincie Fryslân.

* (stowa.nl/sites/default/files/assets/PUBLICATIES/Publicaties%202022/STOWA-KIWK%202022-29%20KIWK%20diergeneesmiddelen%2C%20versie%20maart%202023.pdf)

Webinar voor dierenartsen
Bewustwording over de effecten van diergeneesmiddelen op het milieu en kennisdeling over de mogelijkheden om het uitspoelen van die middelen te voorkomen zijn belangrijk. De dierenarts is een essentiële schakel in die kennisoverdracht. Daarom wordt op 29 november een webinar voor dierenartsen georganiseerd over ‘Efficiënt en verantwoord ontwormen van paarden’.

Meer info en aanmelden
knmvd.nl/agenda/efficient-en-verantwoord-ontwormen-van-paarden

Direct aanmelden voor het webinar