Vernieuwde gewasbeschermingsmonitor nu online voor iedereen beschikbaar
27 July 2022

De gewasbeschermingsmonitor van Schoon Water voor Brabant - de SchoonWaterWijzer - is door de adviseurs van Delphy en CLM vernieuwd en staat nu online. Nieuwe technieken en maatregelen zijn toegevoegd, inclusief extra aandacht voor een gezonde bodem. Dit jaar is het ook mogelijk om onderstaande qr-code te scannen en de monitor op de smartphone te openen. Zo heeft elke teler de mogelijkheid om gemakkelijk en overal de SchoonWaterWijzer - kosteloos - in te vullen. 

Scan bovenstaande QR-code (met de camera op uw smartphone of een qr-code-scanner) om direct naar de vernieuwde Schoonwaterwijzer te gaan.

Wettelijke verplichting
Een gewasbeschermingsmonitor is verplicht voor telers. Om daarbij te helpen heeft Schoon Water voor Brabant de SchoonWaterWijzer ontwikkeld. De wijzer is door de NVWA goedgekeurd. Op www.schoonwaterwijzer.nl vult de teler makkelijk en snel in welke maatregelen hij neemt voor een geïntegreerde werkwijze. Met de ingevulde en geëvalueerde SchoonWaterWijzer in combinatie met een actuele spuitregistratie voldoet de teler aan de wettelijke verplichting.

Aandacht voor innovatieve maatregelen
In de vernieuwde versie van de monitor zijn alle maatregelen onder de loep genomen. We hebben dit aangevuld met innovatie maatregelen en extra informatie, ook over duurzaam bodembeheer. Op deze manier maakt de teler tijdens het invullen van de SchoonWaterWijzer kennis met nieuwe technieken en maatregelen voor de verschillende teelten. Deze maatregelen dragen bij aan schoner grond- en oppervlaktewater.