Julia van Middelaar
Julia van Middelaar
Ik laat het goede groeien door...

…met het ene been in de praktijk en het andere been in het onderzoek bruggen te bouwen. Het verbinden van deze twee werelden geeft mij energie. Ik draag graag bij aan het verduurzamen en innoveren van landbouwsystemen en laat me hierbij inspireren door zowel natuur als cultuur.

Achtergrond

Ik kom oorspronkelijk uit Friesland, uit het dorpje genaamd Donkerbroek – op wandelafstand van het natuurgebied de Duurswouderheide. Ik heb de BSc Future Planet Studies gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam, de MSc Organic Agriculture aan de WUR en de post-master International Development aan de Radboud Universiteit. Na mijn interdisciplinaire studies heb ik bij verschillende partijen gewerkt (UU, LNV, Infarm) om uit te vinden wat voor soort bedrijf en functie bij mij past. Ik heb geleerd dat ik energie en inspiratie haal uit inhoudelijke projecten die dicht bij de praktijk staan.

Favoriete impactdomein


Bodem

Samen met agrariërs duurzame maatregelen testen in de praktijk geeft mij inzicht in de efficiëntie én toepasbaarheid van een aanpak in de praktijk.
Verbinding

Bo Stout

Yvonne Gooijer

Richard Folkersma

Meest aan mij gestelde vraag

Wat is het effect van deze maatregel op de bodem (koolstofgehalte, structuur, waterhuishouding, bodemleven)?