Joost Lommen
Joost Lommen
Ik laat het goede groeien door...

…samen te werken met mensen in hun kracht. Hard werken vanuit integriteit, luisteren en van elkaar leren.

Achtergrond

Pesticiden, insecten, vogels, flora, natuurlijke vijanden, natte, houtige en kruidenrijke landschapselementen staan in verbinding met elkaar. Net zoals de agrariër, afnemer en consument samen met verdienmodellen. Die afhankelijkheid gaan we steeds meer zien. Laten we de landbouw aantrekkelijk houden voor mens en dier.

Favoriete impactdomein

(Agro)biodiversiteit. Tweederde van de Nederlandse grond wordt gebruikt ten behoeve van land- en tuinbouw. Wat kan het platteland door zijn diversiteit toch mooi zijn. Soms ook niet. Het is er dan stil en kleurloos. Ik vind het belangrijk dat boeren een goede boterham moeten kunnen verdienen en dat we allemaal kunnen vertoeven in een levendige omgeving met een diversiteit aan flora en fauna.

Laten we de landbouw aantrekkelijk houden voor mens en dier.
Verbinding

Peter Leendertse

Roy Gommer

Bas Tinhout

Margot Veenenbos

Carin Rougoor

Alice Blok

Monique Mul

Yvonne Gooijer

Meest aan mij gestelde vraag

Jazeker! Er zijn voldoende betaalbare maatregelen mogelijk. Bel of mail me gerust.

Veel middelen hebben een behoorlijke impact om de mestfauna. Na diagnose is gebruik van ontwormingsmiddelen vaak niet nodig.
Inspirerende cases

Het meten van de werkelijke soortenrijkdom op agrarische bedrijven volgens een zogenaamde monitoring light. Duurzame keurmerken en initiatieven worden uitgerold. Maar wat levert dat nu echt op aan biodiversiteit? Hiervoor heeft CLM een methode ontwikkeld.

Het kan! De natuur is flexibel. Kleine pareltjes in het platteland weten allerlei soorten snel te vinden. Natuurinclusieve landbouw maakt het mogelijk om meer met en in de natuur te werken. Zowel ondernemer als de natuur kunnen hier hun voordeel mee doen.
Joost Lommen