Edo Dijkman nieuwe directeur bij CLM
15 February 2019

Edo Dijkman wordt de nieuwe directeur van CLM Onderzoek en Advies B.V. Hij volgt begin mei Gijs Kuneman op, die 12 jaar directeur was. Edo bouwt met CLM verder aan het in de praktijk realiseren van de noodzakelijke transitie naar een duurzamer landbouw. 

Diversiteit aan ervaring
Edo Dijkman heeft al vanuit vele invalshoeken gewerkt aan een duurzame landbouw. Na zijn studie cultuurtechniek en hydrologie aan de Landbouwuniversiteit Wageningen startte hij als projectleider ecologie & water bij adviesbureau Royal Haskoning. Daarna vervolgde hij zijn loopbaan bij de Dienst Landelijk Gebied, waar hij als teamhoofd, accountmanager en uiteindelijk directeur gebiedsontwikkeling werkzaam was. De afgelopen vier jaar was Edo sectordirecteur van de opleidingen Dier- en Veehouderij en Management van de Leefomgeving bij HAS Hogeschool. In die functie hield hij zich onder meer ook bezig met ondernemerschap, transitie van de landbouw en 'ondernemen met natuur'. Deze diversiteit aan ervaring zal hij goed kunnen inzetten in zijn nieuwe baan als directeur bij CLM.

Edo Dijkman:  

“De uitdaging is om de transitie naar een duurzamer landbouw te gaan realiseren. Dit kan onder andere door de algemene visie over duurzame kringlooplandbouw daadwerkelijk handen en voeten te geven in de praktijk. CLM is bij uitstek de club die hier richting en invulling aan kan geven, door het bij elkaar brengen van de juiste partijen en de praktijk. Ik zie ernaar uit dit de komende jaren samen met 25 gedreven adviseurs waar te maken.”

Tijdelijke waarneming
Edo start op 6 mei 2019 als directeur van CLM. Van februari tot mei 2019 neemt Peter Leendertse, senior adviseur bij CLM, tijdelijk de directeursfunctie waar.