9 oktober: Landelijke Demodag Duurzame Landbouw 
11 September 2023

Op maandag 9 oktober openen de Demobedrijven Duurzame Landbouw hun deuren voor ondernemers die bezig zijn met de duurzame toekomst van hun bedrijf. Deze dag staat in het teken van alle kansen en mogelijkheden die er zijn om een volgende stap met je bedrijf te zetten. De Landelijke Demodag Duurzame Landbouw wordt georganiseerd tijdens Dutch Food Week, de landelijke themaweek voor landbouw en voedsel. 

De Groene Vonk 

Onder de noemer De Groene Vonk: Duurzaam ondernemen werkt aanstekelijk bundelen de demobedrijven hun krachten om hun verhaal over verduurzaming te delen met ondernemers uit alle sectoren. Op hun bedrijven vertellen zij over risico’s nemen, fouten maken, successen vieren en het creëren van perspectief voor de toekomst van je bedrijf. 

Boerendiversiteit 

De demobedrijven hebben één ding gemeen: ze hebben stappen gezet richting duurzamere bedrijfsvoering. Welke stap zij hebben gezet, en hoe ze die op hun bedrijf hebben geïntegreerd, verschilt per bedrijf en per sector. Iedere ondernemer is natuurlijk anders. Juist in die boerendiversiteit schuilt de kracht van De Groene Vonk. Als je toekomst ziet in drones, bezoek je Akkerbouwbedrijf Bolderdijk. Zoek je nog meer het samenspel met natuur, dan ga je het gesprek aan met het natuurinclusieve melkveebedrijf IJsselvallei. Zo is er altijd wel een demobedrijf waar De Groene Vonk kan overslaan. 

Aanmelden 

Op de website van groeiennaarmorgen.nl/demobedrijven kunnen geïnteresseerde agrarische ondernemers zich aanmelden voor de Landelijke Demodag Duurzame Landbouw. Op de eventpagina staat een overzicht van de demobedrijven die meedoen, ingedeeld per sector. Agrariërs kunnen op een eenvoudige manier een boerenbedrijf bezoeken en zich laten inspireren door een eerlijk verhaal over duurzaam ondernemen. 

Aanmelden voor de Landelijke Demodag Duurzame Landbouw kan via deze link (de landelijke Demodag Duurzame Landbouw is alleen toegankelijk voor agrarisch ondernemers).

9 Oktober Landelijke Demodag Duurzame Landbouw

De Groene Vonk is onderdeel van het programma Groeien naar morgen van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en verzorgt de communicatie rondom de Demobedrijven Duurzame Landbouw. Voor vragen of een verzoek om meer informatie kunt u contact opnemen met Ruben Burger, ruben@imagro.nl, 06 10 04 83 68.