Duurzame landbouw -
Gezond voedsel - Vitaal platteland

CLM is een onafhankelijk kennis- en adviesbureau op het gebied van
landbouw, voedsel, natuur en milieu.

Receptenboekje: Ganzenbord, recepten voor wilde gans

Publicatienummer: 656
Datum: september 2007

Wilde gans op het menu. Dat is verrassend. Veel mensen weten niet meer hoe wilde gans smaakt.

Het aantal wilde ganzen in Nederland is de laatste jaren enorm toegenomen. In sommige gebieden zorgen deze ganzen voor aanzienlijke overlast.
de overheid heeft dan ook maatregelen genoemen voor schadebestrijding, zodat bij verjaging en aantalsregulatie een aantal ganzen mag worden geschoten. Het vlees van deze  ganzen is een soort "scharrelvlees": puur natuur en heel mager.

Wilde gans heeft een eigen unieke smaak. Een aantal chef-kokl daagt u uit met spannende gerechten om deze ter plekke te komen proeven of om ze zelf in uw eigen keuken uit te proberen.

Zie ook het vervolg op dit receptenboekje: Ganzenbord Noord-Holland (pdf)

En het vervolg daarop: de receptenwaaier Gans (pdf)



Download Receptenboekje: Ganzenbord, recepten voor wilde gans