Velddemonstratie technieken goed bodembeheer en hoge gewasopbrengst
28 augustus 2014

Met focus op efficiënt gebruik van mineralen en middelen in maïs, aardappel en suikerbiet

Vrijdag 5 september vindt een demonstratiebijeenkomst plaats voor agrariërs, loonwerkers en adviseurs in Vessem. Het thema is ‘hoge gewasopbrengst en schoon water met grondige aanpak’. Te zien zijn technieken gericht op goed bodembeheer die zorgen voor een efficiënte benutting van meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Ook het ministerie van Infrastructuur en Milieu zal aanwezig zijn om kennis te nemen van de innovaties in Brabant en om landelijk beleid toe te lichten.

Demoplein en veldpercelen in Vessem
De demonstratie vindt plaats op vrijdag 5 september vanaf 12.30 uur op de hoek Meerven – Stroomkensbergweg in Vessem. De bijeenkomst wordt om 13.00 u geopend met een aftrap en discussie met Wilbert van Zeventer van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Diverse zaai- en grondbewerkingstechnieken, de Veris bodemscan, en diverse gewasbescherming- en bemestingsproducten komen aan de orde. Deelname aan deze middag telt mee voor de verlenging van de spuitlicentieop het onderdeel Veiligheid en Techniek.

Gevarieerd programma op 5 september
12.30 uur       Ontvangst met koffie/thee, inschrijven.
13.00 uur       Aftrap door ministerie van I en M, ZLTO en Brabant Water.
Gratis toegang tot demoplein (met o.a. zaai- en grondbewerkingstechnieken, Veris bodemscan, gewasbescherming- en bemestingsproducten), demopercelen (suikerbiet, aardappel, mais) en catering met o.a. gratis friet van LambWeston.
13.30 uur       Begeleide rondgang langs demoplein en demopercelen aardappel, mais en suikerbiet.
16.30 uur       Afsluiting door ZLTO.

Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom!

Praktijknetwerk
‘Hoge opbrengst en schoon water met grondige aanpak’ is de naam van het praktijknetwerk van gangbare en biologische telers, en diverse leveranciers technieken gericht op goed bodembeheer. Brabant Water en ZLTO ondersteunen dit praktijknetwerk, vanwege de goede aansluiting bij de doelstellingen van het project ‘Schoon Water voor Brabant’. De organisatie van de demonstratie is in handen van Van Beers Agro BV, Alliance, DLV Plant en CLM. Vanuit het praktijknetwerk nemen naast de betrokken telers ook Kverneland, Soiltech en Agrometius deel.

De demovelden van bovenaf gezien:

Foto: Twan van der Heijden

Onderstaande praktijknetwerkdeelnemers nodigen u van harte uit op vrijdag 5 september!

Lees of download hier het persbericht over de demonstratiebijeenkomst in Vessem op vrijdag 5 september (pdf)