Leden DOC Kaas aan de slag met Gaia-meetlat
06 april 2017

Veehouders die melk leveren aan DOC Kaas in Hoogeveen gaan werken met de Gaia Biodiversiteitsmeetlat.  Om de meetlat ook voor de Duitse DOC Kaas leden beschikbaar te maken, lanceert CLM samen met DOC Kaas een Duitse versie van de meetlat: www.massstab-artenvielfalt.de. Zo wil DOC boeren bewust maken van biodiversiteit. Melkveehouders die de maatlat invullen, kunnen hiermee punten in het duurzaamheidsprogramma verdienen.

DOC Kaas werkt aan de verduurzaming van haar productieketen. Onderdeel hiervan is een duurzaamheidprogramma voor haar leden. Bewustwording en zichtbaar maken van hun inzet voor biodiversiteit is een onderdeel van het duurzaamheidprogramma. De Gaia-meetlat is daarvoor een geschikt middel. Ongeveer 1000 melkveehouders verspreid door Nederland en Duitsland leveren melk aan DOC Kaas en krijgen de mogelijkheid om de maatlat in te vullen.

Individuele melkveehouders kunnen na het invullen direct zien op de resultatenpagina  hoe hun eigen bedrijf scoort op zes aspecten van biodiversiteit. Voorbeelden hiervan zijn gevarieerde grasmat, weidevogelbeheer en natuurgericht slootkantenbeheer.