Bodemacademie.nl vernieuwd: visuele en praktijkrelevante bodeminformatie
08 oktober 2015

Actuele informatie over duurzaam bodembeheer in de landbouw  is te vinden bij de Bodemacademie. De website trekt iedere maand ruim 3.000 unieke bezoekers. De vernieuwde site is ingericht naar ecosysteemdiensten,  bodemproblematiek en bodemmaatregelen. Publicaties en bodembrede informatie van o.a. het Louis Bolk Instituut en CLM zijn hier te vinden.  

Toegepaste bodeminformatie
Sinds 2010 stellen CLM en het Louis Bolk Instituut hun bodemgerelateerde onderzoeksresultaten en publicaties beschikbaar via de gezamenlijke website www.bodemacademie.nl en de digitale Bodemacademienieuwsbrief. Beleidsmakers, studenten, agrarische ondernemers en adviseurs vinden hier algemene en toegepaste bodemkennis.

Vernieuwde website
De website wordt goed bezocht en trekt maandelijks meer dan 3.000 unieke bezoekers. Om hen beter te bedienen is de website nu toegankelijker en visueler gemaakt. Het zoeken is vergemakkelijkt via diverse menu’s: ecosysteemdiensten, bodemkwaliteit, bodemmaatregelen en bodembeoordelingsmethoden. De site is des te relevanter in het Jaar van de Bodem (2015), waarin internationaal aandacht wordt gevraagd voor het belang van de bodem.

Kennis delen en nieuwsbrief
Doel van de website is om nuttige relevante informatie over de bodem te delen met een breed publiek. Ook is er een digitale nieuwsbrief. Wilt u net als ruim 900 abonnees op de hoogte blijven van projectresultaten en bodemrelevante informatie via de digitale nieuwsbrief? Dan kunt u zich aanmelden op http://bodemacademie.nl/aanmelden-nieuwsbrief/

Het Louis Bolk Instituut en CLM nodigen iedereen uit relevante en nuttige nieuwsberichten en aankondigingen op het gebied van duurzaam bodembeheer in de landbouw  beschikbaar te stellen op de Bodemacademie.


Meer informatie
www.bodemacademie.nl
Louis Bolk Instituut: info@bodemacademie.nl, 0343-523860
CLM Onderzoek & Advies: edelijster@clm.nl, 0345-470722