Aankondiging Ga voor Gans campagne, mèt diner
25 november 2015

Lancering Ga voor Gans campagne
Om verspilling tegen te gaan en wilde ganzen producten toegankelijk te maken voor consumenten, zijn een aantal groothandelaren, verwerkers, CLM en ANV Water, Land en Dijken de campagne Ga voor Gans gestart. Op 10 december onthullen wij de campagnewebsite waar consumenten hun eigen gans kunnen vangen en vervolgens een pakket met producten als worst en rillette van de door hun gevangen gans thuisgestuurd krijgen.

Het Wilde Ganzendiner
Door Restaurant Instock en Ga voor Gans wordt  'Het Wilde Ganzendiner' georganiseerd, op 10 december van 18:00 tot 22:00 bij Restaurant Instock, Amsterdam. Chef Lucas Jeffries van Instock geeft die avond een kijkje in de keuken en schotelt de gasten verschillende variaties van wilde gans voor. Aanmelden via https://goo.gl/D2N7Wo

Waarom wilde gans?
Het aantal wilde ganzen dat in Nederland broedt, is explosief toegenomen. Vanwege de schade die deze ganzen veroorzaken en het risico dat ze vormen rond Schiphol, worden de aantallen door de provincies teruggebracht. Dit aantal overtreft echter de huidige vraag in de markt. We verwachten een overschot van 20.000 ganzen bij Noord-Hollandse groothandels in 2016. Laten we zorgen dat die niet verspild worden maar op het menu worden gezet. Ga voor gans!

Meer info