Duurzame landbouw -
Gezond voedsel - Vitaal platteland

CLM is een onafhankelijk kennis- en adviesbureau op het gebied van
landbouw, voedsel, natuur en milieu.

Nieuwsbericht

Foto medewerker:MargotVeenenbos

Functie

Adviseur

Telefoonnummer

0345 470 761

E-mail

Margot Veenenbos


Sinds begin 2018 ben ik werkzaam bij CLM, met name op het gebied van teelt en gewasbescherming. Daarnaast spring ik echter graag bij in projecten op andere thema’s. Juist de diversiteit aan projecten en de positie tussen markt, boer, wetenschap, samenleving en beleid in, maakt het werken bij CLM zo leuk. 

Mijn brede interesses samenbundelen tot een studierichting was niet makkelijk, maar na een bezoek aan de universiteit in Wageningen was ik snel verkocht; de mooie uiterwaarden naast de deur in combinatie met een internationaal sfeertje. Binnen mijn studie Biologie heb ik me met veel plezier verbaasd over hoe ingenieus de natuur in elkaar zit. Ik word dan ook enthousiast van het inspelen op deze natuurlijke principes (het inzetten van natuurlijke vijanden, biomimicry, hommels die in kassen tomaten bestuiven, etc.).

Na mijn studie heb ik een jaar bij de afdeling Entomologie (WUR) gewerkt aan het thema eetbare insecten. Deze ‘eiwitbron van de toekomst’ zet heel efficiënt zijn voedsel om, maar er zitten nog wat haken en ogen aan de wetgeving en acceptatie door de klant. En dit is precies het grensvlak waarop we ons bij CLM begeven. We proberen theorie en praktijk te verbinden en een realistisch beeld te hebben van de hele keten. Welke nieuwe ontwikkelingen zijn er in de sector, zijn die te implementeren en zo niet; waar zit dan het knelpunt?<< Terug