Duurzame landbouw -
Gezond voedsel - Vitaal platteland

CLM is een onafhankelijk kennis- en adviesbureau op het gebied van
landbouw, voedsel, natuur en milieu.

Nieuwsbericht

Foto medewerker:MarijeHoogendoorn

Functie

Adviseur

Telefoonnummer

0345 470 730

E-mail

Marije Hoogendoorn


Sinds 2016 werk ik bij CLM als adviseur duurzame landbouw. Als fruittelersdochter weet ik met welke uitdagingen een teler te maken heeft. Mijn doel binnen CLM is ondernemers helpen een mooi product neer te zetten, op duurzame manier. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. 
 
Inhoudelijk houd ik mij enerzijds bezig met een duurzame teelt, zoals het vervangen van schadelijke bestrijdingsmiddelen en het vergroenen van het agrarische landschap. Anderzijds met de landbouw van de toekomst: waar krijgen de Nederlandse telers mee te maken over 30-100 jaar? Hoe kunnen wij ze helpen voor te bereiden op nieuwe omstandigheden als watertekort of -overlast, nieuwe ziektes en plagen, hoge temperaturen?
 
Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor ons internationale werk, het vergelijken van duurzaamheidsstandaarden (o.a. fairtrade, GlobalGAP, UTZ) voor de Sustainable Agriculture Initiative (SAI) en het ondersteunen van ketenpartijen in het behalen van hun duurzaamheidsdoelen. Op deze manier verzekeren we dat alle producten die we consumeren zich aan belangrijke eisen voldoen, zoals bewust omgaan met bestrijdingsmiddelen en meststoffen, goed zorgen voor het personeel en lokale bevolking, vervuiling voorkomen en het vergroenen van het bedrijf, onafhankelijk van hun locatie op de wereld.<< Terug