Duurzame landbouw -
Gezond voedsel - Vitaal platteland

CLM is een onafhankelijk kennis- en adviesbureau op het gebied van
landbouw, voedsel, natuur en milieu.

Medewerkers

Foto medewerker:Jenneke van Vliet

Functie

Adviseur

Telefoonnummer

0345 470 753

E-mail

Jenneke van Vliet


Waar zouden we zijn zonder boeren en boerinnen? We kunnen geen dag zonder het voedsel dat zij verbouwen! En ze zorgen niet alleen voor ons dagelijks brood. Ze hebben ook een belangrijke invloed op ons landschap, het water, de bodem en de biodiversiteit. Hoe zorgen we dat die invloed zo positief mogelijk uitpakt?

Bij CLM werk ik aan projecten op het gebied van gewasbescherming, waterkwaliteit en duurzaam inkopen; zoals praktische innovaties voor agrariërs, om te telen met minder belastende middelen. En ik adviseer beleidsmakers: welke beleidsmaatregelen werken in de praktijk? Ook adviseer ik supermarkten en NGO’s, over de vraag wat je van telers mag vragen als het gaat om duurzaam produceren en aansluitend of consumenten bereid zijn om te betalen voor de meerkosten die telers maken.

In het programma ‘Schoon Water voor Brabant’ werk ik met agrariërs, gemeenten en bewoners aan de bescherming van bronnen voor de drinkwaterbereiding.
Of ik reken uit wat telers voor meerkosten maken als zij via PlanetProof certificering werken aan nog duurzamere tomaten of aardappelen. Of ik bespreek met bollentelers en het waterschap hoe we zorgen dat de waterkwaliteit minder lijdt onder het gebruik van dompelbaden.<< Terug