Duurzame landbouw -
Gezond voedsel - Vitaal platteland

CLM is een onafhankelijk kennis- en adviesbureau op het gebied van
landbouw, voedsel, natuur en milieu.

Medewerkers

Foto medewerker:Jenneke van Vliet

Functie

Adviseur

Telefoonnummer

0345 470 753

E-mail

Jenneke van Vliet


Waar zouden we zijn zonder boeren en boerinnen? We kunnen geen dag zonder het voedsel dat zij verbouwen! Maar ze zorgen niet alleen voor ons dagelijks brood. Ze hebben ook een belangrijke invloed op ons landschap, het water, de bodem en zelfs op het klimaat.

Landbouw bedrijven met zorg voor het milieu, dat is dagelijks werken aan een gezonde basis voor onze maatschappij. Tijdens mijn studie milieukunde aan Wageningen Universiteit ontdekte ik dat ik daar graag een bijdrage aan wil leveren.

Mijn opa en oma stonden zelf nog met hun voeten in het veen van hun gemengde melkveebedrijf. Ik probeer bij CLM de voeten figuurlijk en soms gelukkig ook letterlijk 'in de klei' te houden. Door te werken aan praktische adviezen voor agrariërs om hun bedrijven (nog) duurzamer te kunnen maken. En met adviezen voor beleidsmakers: welk beleid werkt in de praktijk?

Projecten waar ik me mee bezig houd, liggen vooral op het gebied van water en gewasbescherming. Voorbeeld is: 'Schoon Water voor Brabant' gericht op de bescherming van het grondwater voor de drinkwatervoorziening in Noord Brabant. Met agrariers, gemeenten, bedrijven en bewoners verminderen we het gebruik van belastende bestrijdingsmiddelen.

Na het werk ben ik graag aan het poten, wieden of oogsten op de Stadsboerderij in Culemborg of aan het roeien op de Lek.<< Terug