Duurzame landbouw -
Gezond voedsel - Vitaal platteland

CLM is een onafhankelijk kennis- en adviesbureau op het gebied van
landbouw, voedsel, natuur en milieu.

Medewerkers

Foto medewerker:BasTinhout

Functie

Adviseur

Telefoonnummer

0345-470771

E-mail

Bas Tinhout


Ik werk op het snijvlak van natuur en landbouw. Natuur is afhankelijk van een schone en circulaire landbouw en landbouw van het functioneren van de natuur. Deze relatie is echter verstoord waardoor natuur degradeert en de landbouw dit steeds vaker gaat voelen.

Ik wil bijdragen aan het herstellen van de relatie tussen landbouw en natuur zodat ze elkaar ondersteunen in de plaats van tegenwerken. Dit wil ik doen door in gesprek te gaan met belanghebbenden en mee te denken aan haalbare oplossingen. Zo wil ik houvast en handelingsperspectief te bieden. Dit hoop ik op een zo klein mogelijk schaalniveau te mogen doen. Liever bij de boer dan met beleidsmakers in Den Haag. 

Voor dat ik bij het CLM werkte, heb ik vanuit een internationaal beleidsperspectief aan natuurbescherming gewerkt met overheden en bedrijven. Landbouw was vaak de dreiging én de oplossing om natuur te beschermen. Er zijn meer parallellen met Nederland dan je denkt. Zo liggen er in zuidoost Azië liggen ook veengebieden die gedraineerd worden voor landbouw maar gelukkig ook genoeg kansen voor alternatief productief landgebruik. Recent heb ik ook een cursus gevolgd rondom duurzame tuinbouw en ben ik op een gemengd biologisch bedrijf gaan werken. Zo ben ik vanuit de praktijk verder bekend geraakt met de Nederlandse landbouw.<< Terug