Duurzame landbouw -
Gezond voedsel - Vitaal platteland

CLM is een onafhankelijk kennis- en adviesbureau op het gebied van
landbouw, voedsel, natuur en milieu.

Medewerkers

Foto medewerker:Elisade Lijster

Functie

Adviseur

Telefoonnummer

0345 470 722

E-mail

Elisa de Lijster


Als adviseur bij het CLM hou ik mij vooral met projecten bezig die gaan over samenwerking tussen landbouw en natuur, multifunctioneel landgebruik en verbinding tussen stad en platteland. Mijn drijfveer is het bouwen van bruggen en het zoeken van verbinding tussen verschillende belangen. En zorgen voor een goede afstemming tussen beleid en praktijk. Het leuke aan CLM is dat we altijd bezig zijn met vernieuwing en innovaties in de verduurzaming van de landbouw. Dat betekent werken met inspirerende mensen, van agrariërs tot beleidsmakers, die creatief en out-of-the-box willen denken en handelen. Werken bij CLM is daarom echt een feestje.

Ik kwam bij CLM terecht tijdens mijn afstudeeronderzoek voor de studie Rurale Sociologie aan de WUR. Daarvoor onderzocht ik de motivaties van boeren om met de groene hervormingsplannen van het Europees Landbouwbeleid aan de slag te gaan. Met mijn tweede afstudeeronderzoek (studie Bos- en Natuurbeheer) heb ik mij verdiept in de relatie natuur – landbouw, en hoe deze zich ontwikkelde in de turbulente periode van het Nederlandse natuurbeleid van kabinet Rutte I.

Mijn interesse in landbouw, natuur en maatschappij kan ik bij CLM in mijn werk kwijt. Hoe mensen met de aarde omgaan, daar voedsel op verbouwen en tegelijkertijd zorg dragen voor een gezonde en natuurlijke leefomgeving is naar mijns idee de essentie in het leven en daarvoor mijn inspiratiebron.
In mijn vrije tijd hou ik mij bezig als actief bestuurslid bij de Youth Food Movement. Een beweging die samen met jonge mensen – consumenten, chefs, producten, boeren studenten en beleidsmakers – werkt aan een eerlijk en gezond voedselsysteem.
Daarnaast hou ik met plezier mijn eigen balkonsgroentetuintje (1m2) bij en heb met enkele goede vrienden een community moestuin op de Wageningse Eng.<< Terug