Duurzame landbouw -
Gezond voedsel - Vitaal platteland

CLM is een onafhankelijk kennis- en adviesbureau op het gebied van
landbouw, voedsel, natuur en milieu.

Medewerkers

Foto medewerker:AdriaanGuldemond

Functie

Adviseur

Telefoonnummer

0345 470 721

E-mail

Adriaan Guldemond


Ik werk vanaf 1996 bij het CLM als senior projectleider, van 2006 - 2013 als teamleider Omgeving. Mijn expertise ligt op het gebied van het agrarisch natuur- en landschapsbeheer, waarbij ik me o.a. richt op weide- en akkervogels, ganzen en sloot(kant)beheer. Ik werk graag op het grensvlak van onderzoek, beleid en praktijk, waarbij ervaringen uit de praktijk voedend zijn voor beleid en onderzoek. Verder werk ik aan biodiversiteit en ecosysteemdiensten in de landbouw. Hoe kunnen boeren biodiversiteit beter benutten, zodat hun bedrijf tegen een stootje kan.

Na mijn studie biologie en promotie aan Wageningen-UR heb ik gewerkt aan de University of East Anglia in Norwich, UK en bij het IPO (huidige PRI).

In mijn vrije tijd heb ik in Waterland meegewerkt aan weidevogelbeheer. Ik ben daar betrokken bij een samenwerkingsverband van boeren en natuurbeschermers. Als 'vogelaar' sta ik dicht de natuur. Ik vind het belangrijk dat we als CLM meewerken aan de versterking van natuur en landschap op het platteland. Daarin spelen boeren en agrarische natuurverenigingen een belangrijke rol. Samenwerking tussen boeren, agrarische natuurverenigingen, terreinbeheerders, burgers en overheden is bepalend hoe succesvol dat zal zijn.<< Terug