Duurzame landbouw -
Gezond voedsel - Vitaal platteland

CLM is een onafhankelijk kennis- en adviesbureau op het gebied van
landbouw, voedsel, natuur en milieu.

Medewerkers

Foto medewerker:Jeannevan Beek

Functie

Adviseur

Telefoonnummer

0345 470 732

E-mail

Jeanne van Beek


Sinds februari 2016 werk ik bij CLM aan teelt en gewasbescherming. De eerste projecten waarmee ik aan de slag ga, zijn de Routewijzer geïntegreerde gewasbescherming en de Milieumeetlat.

Duurzame landbouw loopt als een rode draad door mijn loopbaan. Het milieu minder belasten, de biodiversiteit bevorderen en een rendabele bedrijfsvoering voor de boer en tuinder mogelijk maken vind ik een uitdagende combinatie om aan te werken. Hoe verbinden we de maatschappelijke wensen en de praktische bedrijfsvoering?

Ik heb zowel ervaring in de rol van opdrachtgever (zoals Schoon Water voor Brabant) als in die van projectleider (bijvoorbeeld Meerjarenafspraak Energie in de bloembollenteelt). Ook heb ik als technisch specialist en beleidsmedewerker gewerkt. De afgelopen 25 jaar heb ik voor verschillende boerenorganisaties gewerkt, zoals de belangenorganisatie voor bloembollentelers (KAVB) en voor boomtelers (NBvB) en de ZLTO. Belangrijke thema’s waren duurzame gewasbescherming en duurzame energie. De laatste jaren werkte ik voor de NVWA aan duurzame gewasbescherming.

In mijn vrije tijd gebruik ik graag de mooie producten die onze land- en tuinbouw voortbrengt. Ik kook graag en vind het een uitdaging om voor een groot gezelschap een mooi themabuffet te koken. Frans, Italiaans of Marokkaans, you name it, I cook it. Verder vind ik het heerlijk om samen met het gezin of met vrienden buiten te zijn: wandelend langs (lange afstands)wandelpaden, op de langlauflatten of hardlopend in het bos van de Utrechtse Heuvelrug.<< Terug