Duurzame landbouw -
Gezond voedsel - Vitaal platteland

CLM is een onafhankelijk kennis- en adviesbureau op het gebied van
landbouw, voedsel, natuur en milieu.

Klimaat & Biobased

Foto medewerker:Lien Terryn

Functie

Adviseur

Telefoonnummer

0345 470 725

E-mail

Lien Terryn


Klimaat, ammoniak en melkveehouderij zijn de hoofdthema's waar ik me bij bezig houd bij CLM. Dit combineer ik met advieswerk bij Monteny Milieu Advies, rond het thema ammoniak in de (melk)veehouderij.

Mijn reis richting CLM begon in Beringen, België. Op mijn 18de vertrok ik richting Leuven. Om me te verdiepen in de bodem, het landschap en een beetje het milieu. Tweede tussenstop was Guatemala, met een uitwisselingsproject in een garnalenkwekerij. Daarna volgde thesisonderzoek over watererosie in het prachtige landschap van de Hooglanden van Ethiopië. Na 5 jaar hard zwoegen kwam de kers op de taart... Ik mag me nu Landbouwingenieur noemen.

Hoogwaardige grassen voor melkkoeien in Vietnam introduceren, dat leek me wel wat. Even ontsnappen uit de drukke toeterende hoofdstad Hanoi. Om mee te helpen aan het opzetten van sprinklerirrigatiesystemen en het zaaien van kwaliteitsgras. Het was steeds een belevenis. Na een jaar met successen, verlegde ik mijn focus naar mestbeheer:

  • de basisprincipes van goed mestbeheer,
  • composteren en
  • gebruik van het effluent van een biogasinstallatie.
  • We leerden het de Vietnamese boeren allemaal.
En dan nu in Nederland om me in te zetten voor een gezonde leefomgeving waar het aangenaam vertoeven is. Waarom het ver gaan zoeken als het dichtbij ook kan!

Naast het beoefenen van atletiek houd ik mij bezig met koken, bakken en plezier maken.<< Terug