Duurzame landbouw -
Gezond voedsel - Vitaal platteland

CLM is een onafhankelijk kennis- en adviesbureau op het gebied van
landbouw, voedsel, natuur en milieu.

Bodem & Water

Foto medewerker:YvonneGooijer

Functie

Adviseur

Telefoonnummer

0345 470 719

E-mail

Yvonne Gooijer


De wereld een beetje beter maken, dat is wat me drijft in mijn werk. Daarbij geloof ik dat we verschil kunnen maken als de grote groep ondernemers stappen zet richting duurzaamheid, waarbij voorlopers laten zien dat het kan. De open teelt spreekt me daarbij het meeste aan. De verschillen in ondernemerschap, de integraliteit van de teelt, het afhankelijk zijn van en kunnen omgaan met de weersomstandigheden en de vindingrijkheid en praktische instelling van ondernemers.  

Inhoudelijk werk ik vooral op het gebied van gewasbescherming, waterkwaliteit en bodem. In veel projecten werk ik samen met (groepen) ondernemers aan maatregelen om de emissie van gewasbeschermingsmiddelen te verminderen. Zowel op het erf als op het perceel. Het uitgangspunt hierbij is altijd dat het om praktisch uitvoerbare maatregelen gaat.  

Het is ontzettend leuk om voor zoveel verschillende opdrachtgevers te kunnen werken: van (semi)overheden tot het bedrijfsleven. En om dat samen met anderen te doen. Dat kunnen collega’s zijn, maar ook samenwerkingspartners (brancheorganisaties, onderzoeksinstituten, andere adviesbureaus, enz. 

In mijn vrije tijd ga ik graag met mijn gezin op stap, daarnaast hou ik van lezen en wandelen. Met een paar keer per week bootcampen maak ik mijn hoofd weer leeg.<< Terug