Duurzame landbouw -
Gezond voedsel - Vitaal platteland

CLM is een onafhankelijk kennis- en adviesbureau op het gebied van
landbouw, voedsel, natuur en milieu.

Auteur

Foto medewerker:EricHees

Functie

Adviseur

Telefoonnummer

0345 470 737

E-mail

Eric Hees


Na loopbanen in Zuid Amerika en in de Haagse Tweede Kamer kwam ik in 1998 te werken bij CLM. De praktijkgerichtheid en het interdisciplinaire werken in kleine teams bevallen me goed. Als agrarisch socioloog ontmoet ik bij CLM veehouderijdeskundigen, biologen, watermensen. Dat levert steeds verrassende uitkomsten op. Of het nu gaat om de introductie van nieuwe spuittechnieken in de fruitteelt of om de versterking van weidegang in de melkveehouderij. CLM-ers zijn betrokken, geëngageerd en toch trouw aan de onafhankelijkheid.

Mijn werkveld is vooral de wisselwerking tussen beleidsvorming en agrarische praktijk. Niemand is tegen duurzaamheid, maar het is een uitdaging om boeren en tuinders daadwerkelijk stappen te laten zetten. Instrumenten ontwikkelen en uitproberen. We werken vaak met voorlopers, mensen die hun nek durven uitsteken maar oog houden voor de portemonnee. In uitgekiende samenwerkingsvormen komen onderzoek, praktijk en beleid steeds weer bij elkaar, dat blijft een succesformule van CLM. En dat maakt dat werken bij CLM leuk blijft.

Om ook de balans tussen hoofd en handen te bewaren, telen we thuis rozenbottels voor de bereiding van wijn, jam en andere producten.<< Terug