Duurzame landbouw -
Gezond voedsel - Vitaal platteland

CLM is een onafhankelijk kennis- en adviesbureau op het gebied van
landbouw, voedsel, natuur en milieu.

Meer nieuws

Op 14 september is het CLM-rapport over de duurzaamheid van teelt en toepassing van vlas en hennep overhandigd aan de gedeputeerde voor landbouw in Zeeland. CLM'er Peter Leendertse, die het onderzoek heeft geleid, presenteerde de belangrijkste resultaten.
21 augustus 2020
De interesse in korte ketens en de herkomst van voedsel blijft aanhouden, ook na de coronacrisis. Dat is de conclusie van gesprekken met een tiental bedrijven in de Agrofood-keten. Lees het artikel van CLM-adviseur Peter Leendertse hierover in Food en Agribusiness.
Boeren voelen zich gevangen in het landbouwsysteem en minister Schouten zit gevangen tussen politieke partijen in Tweede en Eerste Kamer. Nu liggen zij met betrekking tot stikstof in een houdgreep. Hoog tijd om elkaar wat lucht te geven om zo bij zinnen te kunnen komen.
Lees de opinie van CLM-adviseur Frits van der Schans in het NRC, dinsdag 4 augustus 2020: www.nrc.nl/nieuws/2020/08/03/de-boer-zit-gevangen of
Heb je relevante werkervaring als projectleider in de (duurzame) landbouw, op HBO-/WOniveau? Kom werken bij CLM en ons helpen om de verduurzaming van landbouw, voedsel en milieu te stimuleren en te versnellen. Lees de details en solliciteer!