Duurzame landbouw -
Gezond voedsel - Vitaal platteland

CLM is een onafhankelijk kennis- en adviesbureau op het gebied van
landbouw, voedsel, natuur en milieu.

Meer nieuws

Adriaan Guldemond krijgt veel kans om de onderzoeksresultaten toe te lichten. Onder andere op Radio 1, bij Nieuws en Co.
Een studie van CLM & NIOO-KNAW laat zien dat de koolmezensterfte in de stad waarschijnlijk niet het gevolg is van de bestrijding van buxusmotrupsen. Wel is er een aantal insecticiden aangetroffen, die waarschijnlijk voor het grootste deel afkomstig zijn van anti-vlooien-en tekenmiddelen voor honden en katten.
Uit de nieuwe brochure "Energie besparen in de stal" blijkt dat energie besparen aantrekkelijk is voor melkveehouders. In het traject Energieneutrale Melkveehouderij Utrecht is jarenlang kennis gedeeld met melkveehouders over hoe zij op hun bedrijf aan energiebesparing kunnen werken.
21 oktober 2019
Provincie Noord-Brabant heeft CLM gevraagd om een kennismatrix te maken met maatregelen voor natuurinclusieve landbouw. De provincie stimuleert boeren om ‘om te schakelen’. In een artikel in Milieu Magazine oktober 2019 vertellen een natuurinclusieve boer, de provincie en Adriaan Guldemond van CLM wat de drijfveren en mogelijkheden zijn.