Duurzame landbouw -
Gezond voedsel - Vitaal platteland

CLM is een onafhankelijk kennis- en adviesbureau op het gebied van
landbouw, voedsel, natuur en milieu.

Nieuwsbericht

19 april 2013

Wilde ganzenvlees bestellen!


Wilde ganzenvlees
Wilde ganzenvlees is een verfijnd product van ultiem scharrelvlees. CLM biedt u in samenwerking met 2 leveranciers wilde ganzenvleesproducten: gerookte ganzenborstfilet en croquetten en bitterballen van wilde ganzen.

  1. Gerookte ganzenborst
    Online bestellen via Ruig Wild en Gevogelte.
    Een filet van 200 gram kost € 5,11. Verzendkosten zijn € 6,75.
    Bestelwijze
  2. Wilde ganscroquetten -en bitterballen
    Bwilde ganzen croquettenestellen via De Keuken van het Ongewenst Dier. De ganzen zijn afkomstig van Schiphol en Giethoorn en omgeving.
    Prijzen en bestellingen:
    • 06 11 31 04 39
    • Facebook.com/KvhOD
    • Twitter.com/KvhOD
    Voor horeca en detailhandel. Levering: 30 kroketten per doos, 54 bitterballen per doos, 7 kroketten in design verpakking.

Waarom wilde gans eten?
Er zijn heel veel wilde ganzen in Nederland. Te veel. De Ganzen-7* en de Provincies hebben daarom een ganzenakkoord gesloten. Dankzij dat akkoord krijgen de trekganzen, die hier in de winter verblijven, alle rust en ruimte De standganzen die hier broeden daarentegen worden in aantal teruggebracht. Zij veroorzaken veel schade aan landbouwgewassen en natuurgebieden, en leveren gevaar voor de vliegveiligheid op. Of het nu leuk is of niet, er zullen ganzen geschoten en gevangen worden. En dan kan je ze maar beter opeten, want weggooien is pure voedselverspilling. Daarom ondersteunt CLM het vermarkten van het vlees van wilde ganzen. In samenwerking met Ruig Wild en Gevogelte kunt u hier gerookte ganzenborst aanschaffen.

* Ganzen-7 bestaan uit: De12Landschappen, Federatie Particulier Grondbezit, Landbouw- en Tuinbouworganisatie Nederland, Natuurmonumenten, Stichting Agrarisch en Particulier Natuur- en Landschapsbeheer Nederland, Staatsbosbeheer, Vogelbescherming Nederland

Meer info


Recept (voor 4 personen):
Salade van gerookte ganzenborst met gekarameliseerde vijgen en dadeldressing

Kees Dickhout – Drink & Eetlokaal Het Schoolhuis, Holysloot

Ingrediënten

  • 2 gerookte ganzenborsten
Dressing
  • 6 gedroogde dadels
  • 1 glas rode port
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 deel balsamicoazijn
  • 3 delen olijfolie
  • zout
  • peper

Salade

  • 6 verse vijgen, gehalveerd
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • rode wijnazijn
  • diverse soorten sla

Bereidingswijze
Snij de gerookte ganzenborst in dunne plakjes en leg die op de borden.

Dadeldressing
Dadels met port opzetten. Vervolgens de dadels met het vocht in de keukenmachine fijn draaien en passeren door een zeef. Drie delen olijfolie, één deel balsamicoazijn en de mosterd toevoegen. De dressing verder op smaak brengen met zout en peper.

Gekarameliseerde vijgen
Vijgen met een scheut olijfolie aanzetten in de koekenpan. Bruine suiker over de vijgen strooien en vervolgens afblussen met rode wijnazijn.

Presentatie
Salade op het bord draperen en afmaken met de dressing, de plakken ganzenborst en de vijgen.

Meer recepten

<< Terug