Duurzame landbouw -
Gezond voedsel - Vitaal platteland

CLM is een onafhankelijk kennis- en adviesbureau op het gebied van
landbouw, voedsel, natuur en milieu.

Nieuwsbericht

6 april 2017

Leden DOC Kaas aan de slag met Gaia-meetlat


Veehouders die melk leveren aan DOC Kaas in Hoogeveen gaan werken met de Gaia Biodiversiteitsmeetlat.  Om de meetlat ook voor de Duitse DOC Kaas leden beschikbaar te maken, lanceert CLM samen met DOC Kaas een Duitse versie van de meetlat: www.massstab-artenvielfalt.de. Zo wil DOC boeren bewust maken van biodiversiteit. Melkveehouders die de maatlat invullen, kunnen hiermee punten in het duurzaamheidsprogramma verdienen.

DOC Kaas werkt aan de verduurzaming van haar productieketen. Onderdeel hiervan is een duurzaamheidprogramma voor haar leden. Bewustwording en zichtbaar maken van hun inzet voor biodiversiteit is een onderdeel van het duurzaamheidprogramma. De Gaia-meetlat is daarvoor een geschikt middel. Ongeveer 1000 melkveehouders verspreid door Nederland en Duitsland leveren melk aan DOC Kaas en krijgen de mogelijkheid om de maatlat in te vullen.

Individuele melkveehouders kunnen na het invullen direct zien op de resultatenpagina  hoe hun eigen bedrijf scoort op zes aspecten van biodiversiteit. Voorbeelden hiervan zijn gevarieerde grasmat, weidevogelbeheer en natuurgericht slootkantenbeheer.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie of heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met:

Foto medewerker:HenkKloen
Adviseur
0345 470761 info icon
Foto medewerker:JoostLommen
Adviseur
0345 470 758 info icon

 

 

 

 

 

<< Terug